200 miliona evra za fudbalsku infrastrukturu na Kosovu

Za fudbal je izdvojeno 200 miliona evra.Tako je izjavio premijer Kosova Aljbin Kurti.

Kurti je rekao da će ovim budžetom doći do temeljne transformacije fudbalske infrastrukture.

On je naglasio da fudbal nikada nije tretiran sa ovim obimom, budžetom i ozbiljnošću.

Šef Vlade je pobrojao i radove koji će biti izvedeni ovim novcem.

„Počeli smo kompletnu rekonstrukciju terena stadiona „Fadil Vokrri“ u Prištini. Nastavljaju se radovi na Olimpijskom stadionu „Adem Jašari“ u Mitrovici. Za završetak radova na stadionu grada Đakovice obećali smo devet miliona evra. U toku je izrada projekata za renoviranje stadiona u Peći i izgradnju novog stadiona u Uroševcu. Za stadion u Gnjilanu se razvijaju procedure nabavke za izvođenje radova, dok ćemo vrlo brzo započeti procedure za poslednju fazu radova na stadionu „Progres Thači“ u Prizrenu“, rekao je Kurti.

„Radovi se takođe nastavljaju na stadionima u Mališevu i Štimlju, kao i na pomoćnim terenima u Bernici, Gnjilanu, Raušiću, Studenčanu, Komoranu i Klokotu. Objavljene su procedure za izradu projekata za nove stadione Suve Reke i Orahovca. Deo našeg petogodišnjeg plana je i renoviranje stadiona u Vučitrnu, Kamenici, Mitrovici (Riza Lušta), Podujevu i Glogovcu“, naglasio je on.

„Ukupna vrijednost naših investicija u fudbalsku infrastrukturu je blizu 200 miliona evra. Tokom ove godine počinjemo procedure za nacionalni stadion Kosova. Naš petogodišnji plan fudbalske infrastrukture je dogovor između Vlade, opština i FS. Isto je predstavljeno FIFA-i i UEFA-i i podržavaju ih” prenosi KlanKosova.tv.