AGK organizuje protest u znak revolta zbog odluke protiv Klana Kosova

Udruženje novinara Kosova (AGK) najavilo je da će u ponedeljak, 31. jula, održati protest u znak revolta zbog suspenzije poslovnog sertifikata Klan Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj protest će biti održan uz podršku medija i organizacija civilnog društva.

„Udruženje novinara Kosova uz podršku medija i organizacija civilnog društva, 31. jula, u ponedeljak, održaće protest u znak revolta zbog suspenzije poslovnog sertifikata Klan Kosova od strane Ministarstva industrije, preduzetništva. i trgovine“, navodi se u saopštenju.

Protest pod motom “Demokratija umire u mraku” počeće u 12 časova, na Trgu “Zahir Pajaziti” u Prištini.

Udruženje novinara Kosova poziva kolege novinare, snimatelje i fotoreportere da se pridruže mirnom protestu u ponedeljak“, navodi se.

MINT je 28. jula odbio žalbu Klana Kosova za ukidanje suspenzije sertifikata o poslovanju privatne televizije.

Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća odlučila je u petak da je Kosovska agencija za registraciju preduzeća (ARBK) “postupila u skladu sa zakonom kada je suspendovala poslovni sertifikat Klan Kosova”.

Rešenjem Komisije ovaj predmet je zatvoren u okviru Ministarstva, a podnosilac žalbe ima pravo da podnese tužbu nadliježnom sudu.

Televizija je najavila žalbu najvišim nivoima pravosuđa, dok je odluka Ministarstva Rozete Hajdari izazvala brojne reakcije.