Akcija protiv droge na sjeveru: Zaplijenjeno oko pola kilograma marihuane, uhapšen 23-godišnjak

Akcija Jedinice za istraživanje trgovine narkoticima, sprovedena juče na putu Mitrovica-Leposavić, rezultirala je zapljenom oko pola kilograma marihuane i hapšenjem osobe osumnjičene za prodaju i kupovinu droge. Osumnjičenog je policija uhvatila na djelu u ponedjeljak navečer, prenosi Kosova.info.

Izvor sa sjevera je javio da je osumnjičeni H.S., star 23 godine, on je priveden u Dudinom kršu na sjeveru, gdje ga je policija prvobitno privela zbog sumnje da je posjedovao nedozvoljene predmete.

U slučaju policijske provjere nije pronađeno ništa sumnjivo, ali su u blizini njegovog automobila policijski službenici su zaplijenili drogu koju je osumnjičeni bacio pokušavajući da izbjegne hapšenje.

Po okončanju akcije, osumnjičeni je sproveden u policijsku stanicu na saslušanje, a potom je zadržan u pritvoru do 48 sati.

Za njega je državni tužilac naložio pokretanje postupka za krivično djelo “Neovlaštena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i sličnih supstanci”.