Američke NATO trupe su stacionirane na sjeveru poslije neuspjeha pregovora u Briselu

Američke trupe u okviru NATO-a rasporijeđene su duž glavnih puteva na sjeveru Kosova nakon neuspjeha pregovora u Briselu

Ovo prenosi srpski medij N1, pozivajući se na Asošijeted pres.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbijednost Žozef Borel rekao je u četvrtak poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da „nažalost nije postignut dogovor, ali je ovo nije to kraj priče“.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocjenio je u petak da je, iako su mnogi razočarani što nema napretka u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, ishod tih razgovora i dalje pozitivan.

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković rekao je da će se predsjednik Aleksandar Vučić obratiti srpskom narodu povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu u nedelju u 13.30 časova iz Palate Srbija.

„Vučić je odložio govor upravo zato što ne može da se pomiri sa činjenicom da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo riješenje i danonoćno radi na pronalaženju riješenja“, rekao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Srbija.