Begaj: Zašto je sastanak sa Abdixhikom propao

Predsjednik Albanije Bajram Begaj iznio zašto je sastanak između njega i šefa LDK-a Lumira Abdidžikua propao.

On je rekao da je planirano da sastanak bude održan u sjedište demokratije u Skupštini Kosova i da su upućeni pozivi trojici lidera opozicionih partija da zajedno budu prisutni.

„To sam i namjeravao, ali nažalost nisam uspio. LDK je u svom odgovoru rekao da bih dobrodošao u njihove kancelarije“, rekao je Begaj u intervjuu za emisiju „RTK PRIME“ na Javnoj televiziji Kosova.

„Želeo sam da razgovaramo zajedno, kao brat sa bratom, i moj poziv je bio iskren prema svima i želeo sam da svaki sastanak i razgovor bude na nivou koji pripada predsjedniku republike.

U međuvremenu, iz LDK su u izjavi za Telegraf rekli da izražavaju žaljenje što nisu održali zvanični sastanak sa novim predsjednikom Albanije.

„Za razliku od prethodnih institucionalnih šefova Albanije, bivših predsjednika, sadašnjeg premijera i drugih prethodnih premijera, predsjednik Begaj je odbio da se sastane sa LDK u njenom sjedištu kancelarije.

Iako ne razumijemo takvo odbijanje i istovremeno izražavamo iznenađenje zbog neobičnog pristupa, smatramo da je susret sa predsjednikom Begajem propuštena prilika; kome želimo uspjeh u najdostojanstvenijem predstavljanju Republike Albanije.

LDK ima svoje sjedište i ostaje otvoren za svakog zvaničnika albanske države – kao što je oduvijek bilo”, rekao je ovaj politički subjekt.