Bisljimi i Petković ponovo u Briselu: Danas nastavak razgovora o ukidanju dinara 

Razgovori o odluci o gotovinskom poslovanju na Kosovu nastaviće se danas u Briselu u okviru nove runde dijaloga Kosova i Srbije.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, koji je najavio nastavak razgovora na tehničkom nivou, rekao je da je sa predstavnicima Beograda i Prištine, Besnikom Bisljimijem i Petrom Petkovićem, u utorak razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.

“Bilo je važno utvrditi neke činjenice i dogovorili smo se da nastavimo našu diskusiju o ovom pitanju u ponedeljak u Briselu na osnovu konkretnih i realnih predloga koje se očekuje da će strane prethodno podneti. Istovremeno, sastanak je pokazao da se implementacijom Sporazuma o putu ka normalizaciji i dodatnim načinima za njegovo formalizovanje mora baviti na najvišem nivou na sastanku lidera, pod okriljem Dijaloga”, naveo je on posle sastanka u utorak.

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovio je da dijalog u Briselu nije prvi prioritet njegove vlade, optuživši Beograd da “stalno krši dogovor”. Na to je reagovao Petar Petković, ističući da su Kurtiju prioritet napadi na Srbe.