Ćalaj: Radojčić je helikopterom prebačen sa granice Kosova u Novi Pazar, odakle su otišli ​​i lokalni ljekari!

Pojavljuju se nove hipoteze o učešću poznatog srpskog zločinca, broj dva Liste Srpske, Milana Radojčića, u terorističkom napadu koji se dogodio u nedijelju u Banjskoj kod Zvečana.

Bivši generalni direktor kosovske policije, sada zamjenik PDK, Rašit Ćalaj govorio je o umješanosti zvaničnog Beograda u napad u kojem je nekoliko poginulih.

On je u intervjuu za „Indeksonlajn” naglasio da se na sjeveru Kosova ništa ne dešava bez učešća i dozvole Milana Radojčića.

Dalje, Ćalaj je naglasio da je broj dva iz Srpske povrijeđen i da se sada nalazi u bolnici u Novom Pazaru u Srbiji.

„Onog sa granice sa Kosovom helikopterom su od Zvonka prevezli u tamošnju bolnicu. Prema nekim saznanjima, svi ovdašnji ljekari koji su radili u tom medicinskom odijeljenju su otišli ​​i ljekari su dovedeni iz srpske vojne bolnice, a svi ostali pacijenti su otišli ​​da se liječe na poseban način i srpska država treba da pokrije tragove za ono što se dogodilo“, rekao je on.

Prema riječima poslanika PDK, nedijelja je bila teška i opasna situacija sa bezbijednosne tačke gledišta. Tu je učestvovao veliki broj kriminalaca.

„Bila je sreća što ih je policija ranije primjetila. Prilično sjajan posao je uradila policija. Istrage se nastavljaju i vjerujemo da ćemo još imati rezultata. Mi stojimo iza hapšenja nekih ljudi osumnjičenih za terorističke aktivnosti i eliminacije nekih terorista. Sada ostaje pitanje dokumentacije“, rekao je on.

Do sada je, prema riječima Ćalaja, potvrđeno da je predsjednik Srbije umješan u kriminalne radnje protiv države Kosovo, prenosi indekonline.