Da li Kurti namjerava da odloži odluku o registarskim tablicama, kaže Kusari-Lila

Šefica poslaničke grupe Pokreta Vetevendosje Mimoza Kusari-Lila rekla je da nema informacija da Vlada Kosova planira da odloži odluku o registarskim tablicama, prema zahtijevima zapadnih faktora.

Ona je rekla da vladavina prava na Kosovu ostaje primarni cilj vlade.

„To je delikatna situacija i potrebna joj je veća pažnja. Zakon i red i vladavina prava ostaju primarni. Nemam informaciju da će odluka biti promjenjena, niti da će se primjena odložiti”, navela je ona.

Kusari-Lila je rekla da je Vlada dovoljno senzibilizirala mišljenje i da je Srbima tokom proteklih mjeseci ponudila mogućnost da promjene registarske tablice.

Ona je ocijenila da je pitanje registarskih tablica paravan za Srbiju da stvara tenzije. Prema njenim riječima, da nije ovog pitanja Srbija bi našla nešto drugo.

„Srbija zna kako da stvori ovakve situacije znakovima. Poznat nam je i slučaj sa famoznim vozom i čuvenim nacionalističkim i fašističkim natpisima. Bio je to i most na Ibru. Srbija bi nešto našla. Nije problem na Kosovu, već u Srbiji“, rekla je ona u emisiji.

Prema riječima Kusari-Lila, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da stvori tenzije usled nemogućnosti ucijenjivanja premijera Aljbina Kurtija.

“Vučić je van mogućnosti da ucijenjuje premijera Aljbina Kurtija”, rekla je ona.

Šefica poslaničke grupe VV kritikovala je opozicione stranke koje su vladale prethodnih godina. Ona je okrivila one koji su potpisali sporazume štetnih po Kosovo.

„Oni su ti koji su pregovarali i donijeli ove sporazume. Da imamo drugačiji politički diskurs, imali bismo drugačije rezultate“, rekla je ona u emisiji „DPT te Fidani“.