Direktor KPS na sjeveru najavljuje da neće sprovoditi odluku Vlade Kosova

Direktor kosovske policije za sjeverni region Nenad Đurić u društvu lidera liste Srpske rekao je da policija na sjeveru Kosova neće sprovoditi odluku Vlade da dijeli opomene vozačima koji imaju automobile sa ilegalnim registarskim tablicama Srbije.

Đurić kaže da su policijske patrole poslate na sjever bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije sjevera.

„Želimo da istaknemo da su pomenute patrole iz Prištine upućene na sjever bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije sjevera. U proteklom periodu smo istakli Generalnu upravu policije u Prištini i međunarodnu zajednicu na prisustvo specijalnih policijskih jedinica i formiranje baza u našoj zoni odgovornosti, čak i bez našeg znanja i neposlušnosti, čije aktivnosti unose strah. i nemir ljudima koji ovdje žive. Ova akcija direktno podriva i marginalizuje ulogu naše regionalne direkcije, koja je ovde prije svega da štiti i služi ljude koji žive i rade na sjeveru Kosova, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost”, rekao je Đurić .

On je rekao da su sa ovom odlukom unapred obavješteni Generalni direktorat u Prištini, kao i svi međunarodni akteri.

Vlasti na Kosovu od 1. novembra poručuju da će građani koji imaju automobile nelegalnih registarskih oznaka (KM) dobijati opomene. Ovo je prva faza trostepenog plana, za koji je Vlada Kosova saopštila da će sprovesti od 1. novembra do 21. aprila 2023. godine, a koji se odnosi na preregistraciju automobila sa registarskim oznakama RKS (Republika Kosovo)