Dvije godine kako se kasni na radovima putnog pravca Prizren Prevalac

Dok u Prizrenu postoji nekoliko kilometara puteva na segmentu Prizren-Prevalac, čija je popravka započeta prije dvije godine, ali radovi još nisu završeni. Mještani Župe se žale da im loš put otežava kretanje, dok izvođači radova kažu da rade po dinamici projekta.

Na mnogim lokacijama deonice puta Prizren-Prevalac, radovi  traju više od dvije godine. Mještani sela doline Bistrice  izražavaju nezadovoljstvo zbog kašnjenja radova.

„Polomili smo auto i išli gore-dole do Prizrena, put je blokiran, treba nam sat ranije da krenemo u dogovoreno vrijeme. Oni koji rade sa 5-6 ljudi, put se nemože završiti, potrebno je još ljudi“, rekao je RTK Zaim Smajli – mještanin Mušnikova.

„Tri godine vidite i sami kakav je put i kola nam se pokvare i niko ne dolazi, 80% je izgubilo kretanje zbog puta“, rekao je Senad Bajrami – mještanin Gonjeg Sela.

„Ovaj put nam je prioritet jer nas povezuje sa Brezovicom i Štrpcem, tamo je razvijen turizam, ima dosta problema sa klizištima, zato je potrebno rekonstruisati ovaj put“, rekao je Amir Rustemović.

Produženje radova na ovoj saobraćajnici otežava i privredu koja u ovom dijelu razvija svoju djelatnost.

„Preduzeća u  Župi propadaju. Možemo slobodno da kažemo da su radovi prolongirani i da poslovi ne mogu da rade kako treba, mi smo u trenutku kada kreće i turizam, vrlo brzo će stići i naši mještani koji rade u inostranstvu, tražimo i apelujemo na ministarstvo da ubrza radove“, rekao je Sedat Bajrami.- Predstavnik sela Mušnikova

Ekonomski operater kaže da radi po dinamičkom planu, dok se slaže da su teškoće kretanja stanovnika realne.

„Da, oni imaju nekih poteškoća, jer nemaju drugu alternativu, postoje prepreke i ponekad se putevi moraju zatvoriti. Sada smo na finalizaciji ovog projekta, ali imamo još posla, bio je veoma težak teren, nije definisan, mislili smo da je kanal završen bez razbijanja kamenja, ali gle, teren je težak“ , kaže Ramiz Šabani – ekonomski operater.

U slučajevima odrona na puta, putnici moraju da putuju mnogo kilometara duže na yaobilaznim putem, da bi stigli do kuće, kažu stanovnici.