Ekskluzivno: Širom Kosova desetine uhapšenih zbog trgovine izbjeglicama, ima i povezanih sa turističkim organizacijama

Kao rezultat relativno duge istrage radi identifikacije lica umešanih u trgovinu izbjeglicama, Policija je danas preduzela široku akciju, u kojoj je uhapšeno više desetina ljudi u regionu Prizrena i šire.

Policija je iznjela detalje u vezi sa racijom koja se dogodila prije nekoliko sati u regionu Prizrena. Slučaj je za medije potvrdio i portparol policije za region Prizrena Šaćir Bitići, koji je rekao da je u vezi sa slučajem jedna osoba uhapšena, nakon što je ometala policajce u obavljanju službenih dužnosti.

Osumnjičeni je na mjestu gdje je vršena racija brzo vozio svojim automobilom, ali ga je policija zaustavila, a potom uhapsila i odvela u policijsku stanicu. Protiv njega je pokrenut postupak za: „ometanje službenog lica u vršenju dužnosti“.

Iz izvora medija u osnovnom Tužilaštvu saznaje se da je osumnjičeni koga je policija uhapsila Skender Arifaj, 53 godine. Usljed ugrožavanja saobraćaja i protiv njega je pokrenut postupak „Ometanje u vršenju službene dužnosti“. Po nalogu tužioca, određeno mu je zadržavanje do 6 sati, jer se očekuje da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava.

Hapšenje Arifaja za medije potvrdio je i portparol policije za region Prizrena Šaćir Bitići, koji je rekao da je u vezi sa slučajem jedna osoba uhapšena, nakon što je ometala policajce u njihovom službene dužnosti.

Napomena: Osoba iz ovog člana smatra se nevinom sve dok se njena krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Povodom ovog slučaja, policija je upala i u kuću u selu Škoz, Prizrenu, prilikom pretresa pronašla stranog državljanina iz Sirije.

Policija, po nalogu osnovnog Suda u Prizrenu, izvršila i vrši više pretresa na više lokacija, gdje se očekuje pribavljanje materijalnih dokaza koji dokazuju umiješanost osumnjičenih u krivične radnje.

Mediji saznaju da među uhapšenima ima i osoba povezanih s turističkim agencijama koje se bave turističkim putovanjima unutar i izvan zemlje.

Izvori medija najavljuju da se nastavlja policijska akcija protiv trgovine izbjeglicama, gdje je zaplijenjeno oružje, automobili i autobusi za koje se sumnja da su korišteni kao sredstvo za prevoz izbjeglica.

Policija je, po nalogu osnovnog Suda u Prizrenu, izvršila pretrese na više lokacija u gradovima Prizren, Mitrovica i Priština, gde se očekuje pribavljanje materijalnih dokaza koji dokazuju umešanost osumnjičenih u krivična dijela.