Italija kaže da francusko-njemački prijedlog ima svoju podršku

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa zamjenikom premijera, ujedno i ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o procesu dijaloga i evropskom prijedlogu koji, pored Njemačke, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država, ima podršku i Italije.

Putem saopštenja za javnost saznaje se da je potpredsjedniku Vlade Tajaniju zahvalio na podršci Italije, tesnoj saradnji tokom godina i kontinuiranom doprinosu demokratizaciji i razvoju Zapadnog Balkana.

„Razgovarali su o načinima produbljivanja ekonomskih odnosa i povećanja komercijalne razmjene između Kosova i Italije. Razgovarano je i o mogućnostima koje Kosovo nudi za strane investitore, odnosno italijanske, kao i o prednostima koje italijanski ekonomski forum na Kosovu, koji se očekuje ove godine, može donijeti obema zemljama“, navodi se u saopštenju.

Poznato je da je pored ekonomske saradnje razgovarano i o oblicima bilateralne saradnje u drugim oblastima poput bezbijednosti i odbrane.