Jednom od napadača na sjeveru je određen pritvor od mjesec dana

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor okrivljenom V.T., osumnjičenom za napad na Policiju Kosova u Banjske i Zvečanima. V.T. osumnjičen je za teška krivična dijela protiv ustavnog poretka i terorizam.

V.T. je Srbin koji je povrijeđen u akciji policije u manastiru Banjska.

„Osnovni sud u Prištini, Posebno odijeljenje održalo je ročište u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Kosova (KKUK), odlučujući o zahtijevu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo za određivanje mjere pritvora. krivični predmet protiv okrivljenog V.T. osumnjičenog za teška krivična dijela protiv ustavnog poretka i bezbijednosti Republike Kosovo iz člana 126. Krivičnog zakona Republike Kosovo i izvršenje krivičnih dijela terorizma iz člana 129. Krivičnog zakonika Republike Kosovo. Kosovo. Sudija za prethodni postupak je usvojio kao osnovan zahtijev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo za određivanje mjere pritvora okrivljenom V.T i odredio istu mjeru pritvora u trajanju od 1 ( jedan) mjesec“, navodi se u saopštenju Fondacije u Prištini.

Policajac Afrim Bunjaku ubijen je u nedelju u oružanom napadu u Banjskoj i Zvečanima. U akciji policije, desetine naoružanih napadača u srpskim uniformama opkolilo je selo Banjske. Napadači su neprestano napadali policiju. Iz akcije je potvrđeno da su tri napadača do sada ubijena, a šestoro uhapšeno. Zaplenjen je i arsenal oružja, dok je nekoliko drugih napadača već pobijeglo i nalazi se na lječenju u srpskim bolnicama.