KEDS: Manje restrikcija

Buzhala kaže da je aplikacija eKesco među najuspješnijim u obavještavanju građana o restrikcijama

Od danas se očekuje da će doći do poboljšanja sadašnjih sniženja. Ovo je za medije potvrdio portparol KEDS-a Viktor Bužalja. Prema njegovim riječima, ovo poboljšanje u snabdevanju električnom energijom je zasnovano na informacijama koje imaju od KEK-a, kao rezultat restauracije bloka B2 termoelektrane Kosova B.

“Ograničenja struje su kontinuirana od prošlog ponedjeljka do danas, trajala su oko dva sata… Očekujemo da će doći do poboljšanja jer… prema informacijama koje imamo iz KEK-a, očekuje se da će planirano godišnje održavanje biti obnovljen, blok B2 Termostata Kosova B i prilično će stabilizovati situaciju”, kaže on.

“Jedina automatska aplikacija je eKesco, mi smo u svijetu aplikacija. Svaki građanin ima pristup internetu. Internet penetracija na Kosovu je skoro stopostotna, tj. pronađeno je najbolje rješenje da se svaki građanin pojedinačno obavijesti o mjernom mjestu na kojem stanuje. Dakle, aplikacija eKesco u ovom slučaju, koja je među najuspešnijim na Kosovu u pogledu elektroenergetskih kompanija u regionu, predstavlja najefikasniji metod. Građani Kosova sa nekoliko klikova na mapi odmah razumeju svako kretanje koje imaju u vezi sa distribucijom i snabdevanjem električnom energijom”, kaže on.

Što se tiče kašnjenja struje koja se ponekad dešavaju, on kaže da je to zbog velikog obima nestanka.

“Ovo je izuzetno veliki obim isključenja i nemoguće ih je izvršiti istovremeno. Međutim, ako dođe do isključenja u 8.20 sati, onda se struja vraća potrošaču u 22.20 sati ili čak i ranije, u nekom slučaju”, naglašava on.

Bužalja apeluje na sve potrošače da što više štede električnu energiju.

Građani Kosova suočeni su sa smanjenjem struje od 15. avgusta. U međuvremenu, Vlada Kosova je u sredu izdvojila 41 milion evra kao deo paketa za ekonomski oporavak za podršku u prevazilaženju energetske krize.

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati rekao je da je ovo opredjeljenje Vlade da podrži građane u prevazilaženju energetske krize i suočavanju sa skupim tarifama.

Mediji su probali da osiguraju dobije dodatne informacije od KEK-a u vezi sa jedinicom B2 termoelektrane Kosova B, ali oni nisu odgovorili.