Klinton o situaciji na Kosovu: Tu je spor, prestanite sa ovim glupostima

Bivši američki predsjednik Bil Klinton rekao je na svečanosti upriličenoj za njega da je ostao bez riječi o dočeku na Bulevaru „Deshmoret e Kombit” u Tirani.

Odatle je Klinton govorio i o situaciji na Kosovu i tenzijama na sjeveru zemlje, dodajući da „želeo bih da se ovaj spor nikada ne dogodi”.

Klinton je ove tenzije na Kosovu opisao kao “glupost” kojoj se mora zaustaviti.

„Postoji spor koji se dešava na Kosovu, za koji bih voleo da se nikada ne dogodi. Kosovari su stvorili ta četiri grada, u korist Srba, da bi im dali još četiri gradonačelnika. Tako da mislim da su pogriješili. Ono što možemo da uradimo je: Prestanite sa ovim glupostima. Koje se važno političko pitanje može pokrenuti, s obzirom na napetost? Tamo ima ljudi. Moraju da imaju pristojnu vlast. Građani treba da im kažete da postoji uvjek potreba za glasanjem. Ako razmislite o ova četiri grada, daleko od ikakve naučne laboratorije, gde se modeluje remetilačko ponašanje koje danas pokreće svjet, jer mnoge zemlje preferiraju dominaciju umjesto saradnje. Nadam se da će Albanija moći prvo da pokaže svjetu kako izgleda sveobuhvatna budućnost“, rekao je Klinton prenosi  RTV Dukagjni.