Komandant KFOR-a se sastaje sa vjerskim vođama

Komandant KFOR-a, general-major Angelo Michele Ristuccia, sastao se sa verskim vođama, episkopom Dode Gjergjijem, glavnim muftijom Naimom Ternavom i episkopom Teodosijem Šibalićem.

Sastanak je bio važan događaj koji je istakao ulogu verskih vođa u podršci miru, toleranciji i dijalogu za sve ljude koji žive na Kosovu, dalje se navodi u saopštenju.

Episkop Dode Gjergji, glavni muftija Naim Ternava i episkop Teodosije Šibalić, u bazi Filmskog grada KFOR-a u Prištini, imali su zajednički sastanak.

U objavi na Fejsbuku koju je objavio Kfor, piše da je sastanak održan sa ciljem promocije uloge vjerskih poglavara u jačanju mira.

„General Ristuča je istakao značaj svih vjerskih zajednica u promovisanju mira, tolerancije i međusobnog poštovanja i obezbijeđivanju jedinstva pred iskušenjima koja prete da još više podijele. Religije nisu problemi, već deo riješenja za harmoničniji suživot”, piše on u saopštenju.

Tamo se ističe da je Ristučija izjavio da su religije deo riješenja za harmoničan suživot.

„Komandant KFOR-a je takođe podvukao posvećenost KFOR-a da podrži mir, saradnju i napredak za sve ljude koji žive na Kosovu, kao što je navedeno u Rezoluciji 1244 Savjeta bezbednosti UN iz 1999. godine“, piše on u postu.