Konaković: Bukadžije se ogrću zastavom, a kad ludilo utihne shvatiće da su nebitni

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebooku profilu povodom Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Konaković je naveo kako je sačekao da se svi utisci slegnu, pa da se ponovo obratio javnosti.

“Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu, dolazi buđenje i spoznaja da će se već ove godine 11. jula u Generalnoj skupštini UN-a obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici. U Generalnoj skupštini, ali i u velikom broju država članica UN-a.

Kad ludilo utihne stiže spoznaja da se u nekim zemljama već pišu istine koje će u udžbenicima učiti mladi ljudi širom svijeta, budući lideri, političari, novinari, inžinjeri, doktori… I tako godinama, decenijama, stoljećima ispred nas. Kad ludilo utihne stiže zvaničan izvještaj sekretara o tome gdje se i na koji način istina o genocidu Srebrenici promiče.

Kad ludilo utihne, a istina glasno je trenutno, shvatiće da se već sad upire prstom u negatore genocida i da će se upirati sve više.

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom.

Mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju. Kad utihne ludilo shvatiće koliko su nebitni. A brzo će utihnuti ludilo,” poručio je ministar vanjskih poslova BiH.