Kosovo i Saudijska Arabija ukidaju vize za diplomate i zvaničnike

Zamjenika ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti primio je danas u Rijadu zamjenik ministra spoljnih poslova Saudijske Arabije Valid Abdulkarim El Kereidži. Tokom sastanka potpisan je sporazum o međusobnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, tokom sastanka sa zamjenikom ministra spoljnih poslova El Keredžijem razgovarano je o uspostavljanju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti odbrane i protiv terorizma, kao io pokretanju i finalizaciji ugovora u oblasti saobraćaja, obrazovanja i sporta.

Cijeneći saradnju između dvije zemlje, zamjenik ministra Ahmeti je zahvalio Saudijskoj Arabiji na njenoj kontinuiranoj podršci i doprinosu Republici Kosovo. Ahmeti je zatražio da građani Republike Kosovo imaju lakšu proceduru za ulazak u Saudijsku Arabiju“, navodi se u saopštenju.

Dalje je saopšteno da je sastanak zaključen potpisivanjem sporazuma o međusobnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.