Krasnići je napisao pismo Kurtiju, Abdixhiku i Haradinaju, prijedlažući datume izbora: Raspustite Skupštinu do 29. maja

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasnići saopštio je da je danas poslao pismo predsjedniku Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, predsjedniku Demokratskog saveza Kosova Lumiru Abdidžikuu i predsjedniku Alijanse. za budućnost Kosova, Ramušu Haredinaju.

Krasnići je u ovom pismu ponovio stav PDK o potrebi održavanja vanrednih opštih izbora i prijedložio datume za izbore, 30. jun i 7. jul.

„U poslednjim sastancima koje sam održao sa svakim liderom ovih parlamentarnih partija, izneo sam stav da su izbori danas građanska potreba, a ne politička želja, tako da je sada vreme da djelujemo koordinisano i konkretnim koracima. “, napisao je on. Krasniki.

On je rekao da je Kosovu i našim građanima potrebna nova vlada koja se fokusira na ekonomski razvoj, dobrobit građana i evroatlantske integracije.

„Novi izbori su od suštinskog značaja za stvaranje funkcionalne Skupštine koja je u službi interesa građana. Demokratska partija Kosova je prijedložila datume 30. jun ili 7. jul za održavanje vanrednih izbora i zbog zakonskih i ustavnih rokova, da bi se došlo do jednog od ovih datuma, proceduralni predlog za raspuštanje Skupštine Kosova morao bi glasati do 29. maja. Zato i danas pozivam sve parlamentarne stranke da se koordiniraju i sarađuju za dobrobit naših građana“, zaključio je Krasnići.