Kurti ambasadorima KVINTA: Odluka o registarskim tablicama nije uperena protiv kosovskih Srba

Premijer Aljbin Kurti je zajedno sa prvim potpredsjednikom vlade Besnikom Bislimijem ugostio ambasadore zemalja KVINT i predstavnika Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Kurti je, povodom odluke o registarskim tablicama, rekao ambasadorima da ova odluka nije uperena protiv kosovskih Srba.

„Kroz nju i uz naš otvoreni poziv da njihove tablice preinače u legalne i zvanične, poštujemo vladavinu prava i dajemo im finansijsku olakšicu“, rekao je Kurti.

Na sastanku je bilo riječi I o dešavanjima u zemlji, procesu dijaloga Kosova i Srbije i aktuelnim pitanjima, sa akcentom na energetiku i Vladinu odluku o registarskim tablicama.

Što se tiče teme dijaloga, na sastanku se razgovaralo o različitim elementima u osnovnom okviru budućeg sporazuma, za koji je Kurti rekao da treba da donese punu normalizaciju uz međusobno priznavanje u centru.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa ambasadorima KVINT, gde su, kako se navodi, ambasadori Vučiću uručili zajednički dokument u kojem izražavaju zabrinutost zbog mogućeg narušavanja stabilnosti u regionu, uoči rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu, javlja javna televizija Srbije RTS.