Kurti će posjetiti Sjevernu Makedoniju, promoviše ideju o putu Tetovo-Prizren

Očekuje se da će se Prizren vrlo brzo povezati sa opštinom Tetova putem za koji se očekuje da će služiti planinskom turizmu između dvije zemlje.

Izgradnjom ove osovine,dionice put Tetove-Prizren, od oko 3 sata koliko je potrebno trenutno stići, moći će da se pređe za samo 30 minuta. Zbog toga će u petak Tetovu posjetiti i premijer Kosova Aljbin Kurti. Pored Tetove, Kurti će takođe posjetiti Čairi u Skoplju.

„Nakon imenovanja ulice sa nazivom aktivnosti Adem Demači u opštini Čair, premijer Kurti će otputovati u opštinu Tetova gde će ga dočekati gradonačelnik opštine Bilal Kasami. Odmah nakon sastanka, oni će nastaviti putem koji povezuje selo Selce sa Vejcem, kako bi promovisali ideju koja će povezati planinski turizam između Tetove i Prizrena“, rekao je Albi Kamili, portparol opštine Tetova. Put koji bi povezao Tetovo sa Prizrenom je dobrodošao od strane žitelja, smatrajući se projektom od posebnog značaja.

Otvaranje puta koji bi povezao Tetovu sa Prizrenom pozdravljaju meštani, smatrajući se projektom od posebnog značaja.

„Put do Prizrena je više nego dobrodošao za ovu populaciju i za one u Prizrenu, jer i oni treba da dođu u naš grad. Do Prizrena ćemo moći da idemo kraćim putem. Tako da mislim da je to više nego potrebno“, rekao je jedan građanin.