Kurti i Vučić nakon pregovora

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je prihvatio zahtijev ambasadora SAD na Kosovu Džefrija Hovenira i da je za 48 sati odložio početak kazne za građane koji su zatečeni na teritoriji Kosova sa nelegalne registarske tablice koje izdaje Srbija sa akronimima gradova Kosova.

Kurti je na Tviteru zahvalio američkom ambasadoru na njegovoj privrženosti i posvećenosti.

„Prihvatam njegov zahtjev za odlaganje početka poziva za nelegalne registarske tablice ‘KM’ (i druge) za 48 sati. Srećan sam što radim sa SAD i EU na pronalaženju riješenja u naredna dva dana“, napisao je Kurti na Tviteru.

S’druge strane Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se kasno sinoć sa predstavnicima Srba sa Kosova posle neuspiješnih pregovora u Briselu sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Vučić je na Instagram profilu budcnostsrbijeav objavio da je zamolio Srbe “da se čuvaju, da budu staloženi” da sačuvaju mir i stabilnost i da na “tuđu bahatost i aroganciju” odgovore “onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju”.

“Mi samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta”, poručio je Vučić.