Kurti posjetio firmu u vlasništvu kosovskog Srbina, ovo je primjer poštenog rada i održivog suživota

Premijer Aljbin Kurti, boravio je u opštini Kamenica tamo je obišao kompaniju „Tirol“ koja je u vlasništvu kosovskog Srbina iz ovog mjesta, dok je ujedno prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju pješačkog mosta u selu Ajnovce, u ovoj opštini.

Kurti se tokom svoje posjete prvo sastao sa gradonačelnikom ove opštine, Kadrijem Rahimajem i zamjenicom gradonačelnika, Aleksandrom Jovanović, a potom su posjetili porodičnu firmu „Tirol“.

Ova firma se bavi proizvodnjom kora za pitu i poslastica, ima dvije zaposlene osobe i  korisnik je opštinskih i vladinih grantova, poručuju iz Kurtijevog kabineta.

„Uz podršku Opštine i Ministarstva finansija, rada i transfera uspeo je da pokrene proizvodnju i radi zajedno sa sinom. Ovo pokazuje kako ljudi koji žele da zarade radom i znojem uspjevaju i uvijek će imati podršku naše vlade i svoje opštine“, rekao je Kurti. Kurti je ujedno probao kore koje proizvodi ova firma, te kaže da mu se sviđaju. „Probao sam ih. Kore su veoma tanke i veoma dobre. Imaju i integralnu verziju, bez konzervansa, bez aditiva“, naveo je.

Čestitao je na „primjeru poštenog rada i održivog suživota“, koji je, kako kaže, „nesumnjivo model koji se može sljediti na cijelom Kosovu“.