Lažne vijesti o penzijskim šemama, Ministarstvo finansija: Ne nasjedajte na prevare i dezinformacije

Ministarstvo finansija uputilo je obavještenje građanima nakon lažnih informacija koje ovih dana kruže o penzijskim šemama.

Ministarstvo poziva građane da paze gde dobijaju informacije i pozivaju ih da ne nasedaju na prevare ni u slučajevima kada im se traži novac u zamenu za uplatu.

„Kao što smo vas obavjestili putem prethodnog obavještenja, upućeni ste da budete oprezni sa lažnim informacijama koje kruže ovih dana, a koje imaju za cilj dezinformisanje korisnika penzijskih šema na Kosovu i mogu predstavljati lažne šeme ili čak zloupotrebljavati lične podatke.  Što se tiče eventualnih promjena, Ministarstvo finansija, rada i transfera traži od svih korisnika penzionih šema da prate samo zvanična saopštenja MFPT i Vlade Republike Kosovo i da izbjegavaju druge nezvanične informacije i usluge. Pozivamo građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na prevare i dezinformacije, a takve slučajeve kada vam se obećavaju sume novca u zamjenu za isplatu odmah, da ih predočite i organima za sprovođenje zakona”.

Kosovska policija je juče saopštila da su „na osnovu ovlašćenja i datih informacija nadliježne policijske jedinice preduzele istražne radnje u vezi sa sumnjom na moguću prevaru  nad penzionerima RKS”.

„Kosovska policija postupa sa svim relevantnim informacijama, dok će sve dalje radnje preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, te istovremeno poziva sve građane/penzionere da ne nasjedaju na prevare mogućih, i za svaki sumnjiv slučaj, obavjestite Kosovsku policiju, u najbližoj policijskoj stanici ili na (192) i info@kosovopolice.com“.