Ministar Svečlja: Postoje dokazi o ruskom mješanju na sjeveru

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja proglasio je nepoželjnom rusku državljanku Dariju Aslamovu, koja je imala smelost da uđe na Kosovo kao novinarka, ali su vlasti saopštile da je ona „potvrđeni špijun“. Prema kosovskim stručnjacima za bezbijednost, srpski i ruski tajni agenti se šire na sjever Kosova. Za ove agente, prema njihovim rečima, zadužen je jedan od glavnih ličnosti BIA Bojan Dimić

Ruskoj novinarki Dariji Aslamovoj zabranjen je ulazak na teritoriju Republike Kosovo na pet godina. Odlukom ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje proglašena je za nepoželjnu osobu.

Aslamovu je u subotu uveče zaustavila policija u pokušaju da uđe na Kosovo.

Ministar Svečlja je u dvije izjave tokom dana rekao da je hapšenje Aslamove na sjeveru, koja je pokušavala da uđe na Kosovo iz Srbije, nepobitan dokaz o intervenciji Rusije na sjeveru Kosova.

„Istog dana kada su našu policiju napale kriminalne grupe i samo šest dana nakon nedeljnih incidenata, Darija Aslamova, potvrđena ruska špijunka koja se bavi ratnom propagandom u Ukrajini, uhapšena je dok je pokušavala da uđe na Kosovo iz Srbije – nepobitan dokaz Rusije da intervenisati na sjeveru Kosova“, napisao je Svečlja na Tviteru.