Nacrt zakona o povjereništvu u rukama poslanika, to su procedure do dana glasanja

Nacrt zakona kojim se dozvoljava povlačenje 30 odsto sredstava iz Kosovskog penzijskog fonda, bez mišljenja Vlade, ponovo je u četvrtak poslat poslanicima Skupštine Kosova na razmatranje prije nego što bude stavljen na glasanje.

Zamjenik PDK-a, Bekim Hadžiju, pokazao je proceduru ovog Nacrta zakona da dođe do dana kada će biti stavljen na glasanje.

On je rekao da Nacrt zakona prvo mora da bude razmatran na Odboru za budžet, rad i transfere, a zatim da se stavi na dnevni red na glasanje.

„U četvrtak je Nacrt zakona podeljen poslanicima, sada njime mora da se bavi odbor za budžete, rad i transfere. Komisija ima obavezu da se time pozabavi u roku od dvije nedelje, zatim dvije do četiri nedelje, po uredbi mora da dođe na sjednicu na glasanje”, rekao je Hadžiju.

Međutim, još nije poznato kada će se o ovom Prijedlogu zakona raspravljati na odboru.

FrontOnlajn je pokušao da dobije odgovor od predsjednika ove komisije Armenda Muje, ali on nije odgovorio na interesovanje portala.

Dok je član ove komisije Ferat Šalja rekao za FrontOnline da još nemaju informaciju kada će se ovim nacrtom zakona u komisiji baviti.

„Još uvjek nemamo informacije, nemamo danas informacije o nacrtu zakona o proizvodima, dok što se tiče povjerenja, još uvek nemamo informaciju o tome kada će se to riješavati u komisiji“, rekao je Šalja.

U Prištini će u subotu biti održan protest da bi se dozvolilo povlačenje sredstava iz Trusta, gde će se od građana tražiti da im se dozvoli da povuku 30 odsto svoje penzione štednje iz Trusta.

Organizatori su pozvali da im se pridruži što veći broj građana, ocijenjujući da će ih u suprotnom vladajuća stranka optužiti da zahtijev nije narod.