Nagavci: Za knjige se prijavilo 80.000 roditelja, novac izlazi pre 1. septembra 

Ministar obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, Arberie Nagavci, obavjestila je direktore opštinskih direkcija za obrazovanje da je do sada na portalu e-Kosova, koji će biti otvoren do kraja septembra, stiglo oko 80 hiljada prijava. Ona je obavjestila direktore DKA o pripremama za početak nove školske 2023/24.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Nagavci je zajedno sa zamjenikom ministra prosvjete Taulantom Keljmendijem obavjestila opštinske direktore prosvjete da se roditeljima koji su već prijavili za udžbenike i materijale očekuje da sredstva budu deponovana na njihove račune do 1. septembra.

Povodom jednog od glavnih izazova sa kojim se susreću roditelji – onlajn aplikacije za djecu koja posle 1. septembra navrše 6 godina, ministarka ih je uverila da se prema ovim i drugim pritužbama mobilni timovi odnose ozbiljno i predano.

Ona je rekla da su opštine već obavještene da škole mogu da izaberu naslove tekstova koje nastavnici moraju da podijele sa roditeljima pre početka nastavnog procesa. On je rekao i da su izdavačke kuće utvrdile da tekstova ima dovoljno i da neće biti problema sa snabdevanjem knjižara.

Na ovom sastanku razgovarano je i o početku dualnog obrazovanja na 8 novih profila, o izmjenjenim i dopunjenim Administrativnim uputstvima i drugim pitanjima u vezi sa početkom nove školske godine. Kaže se u saopštenju MONT-a, prenosi RTK.