Nakon historijskog momenta govora u Skupštini, za Kosovo su dobre vijesti

Poslanik u Skupštini Kosova Enis Kervan je u direktnoj vezi sa T7 iz Strazbura iznijeo detalje o današnjem sastanku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, gdije je Kosovo prvi put imalo priliku da iznese svoj stav.

Kervan je rekao da je ovo što se danas dogodilo pokazatelj da je Kosovo korak bliže članstvu u međunarodnim institucijama, prenosi Gazeta ekspres.

„Kosovo je danas dokazalo da je korak bliže međunarodnim institucijama. Mnoge delegacije su izrazile dobrodošlicu na Kosovo i to je veliko zadovoljstvo. Na dobrom smo putu i ​​imamo mnogo prijatelja koji podržavaju Kosovo“, rekao je Kervan za Frontal T7.

On je rekao da je dosta posla urađeno da se do danas dođe, a dao je i dobre vijesti, pokazujući da će već u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope biti mjesta rezervisana za Kosovo, pošto su do sada predstavnici Kosova sjedeći na stolicama gostiju.

„Na ovom procesu se radi dugi niz godina. Mi smo kao delegacija maksimalno posvjećeni više od godinu dana. Kroz sastanke, političke komitete i druge sastanke sa delegacijama. Razgovarali smo, predstavili realnost Kosova i tražili smo podršku. Uvjek smo bili u kontaktu, čak i za rad manjina, pošto smo država uzor.

Poslije maja mjeseca kada smo se prijavili za članstvo, ovo je pozitivan korak. Po prvi put su dodijeljena i mjesta rezervisana za Kosovo, jer smo ranije bili samo gosti. Od sada ćemo imati rezervisana mjesta u Skupštini”, rekao je Kervan.