Nastavlja se pravo ljetnje vrijeme, u srijedu temperatura i do 37 stepeni

Prvih pet dana ljeta obilježilo je promijenljivo, nestabilno, ali veoma toplo i sparno vrijeme. Slično ostaje danas, ali i narednih nekoliko dana.

“Danas ćemo imati pretežno sunčano vrijeme, koje će povremeno, biti prekinuto oblacima i slabim, kratkotrajnim padavinama naročito u planinskim predijelima “, kažu u Hidro-meteorološkom Institutu Kosova (HMIK).

Ovog jutra u većini mjesta izmjereno je oko 18 stepeni, a tokom dana se očekuje i do 34 stepena.

“Vetra u prizemlju skoro i da neće biti, dok nam visinsko strujanje donosi toplu vazdušnu masu sa Mediterana koja će nam narednih dana donijeti tropske temperature. Slično vrijeme, dakle promijenljivo i nestabilno u planinskim predelima, ostaje sve do sredine nedelje, uz postepeno otopljenje. Maksimalna temperatura sutra kretaće se oko 35, a već u srijedu očekuje se i do 37 stepeni. I noći će biti tople – minimalna temperatura se neće spuštati ispod 20 stepeni, što je za ovaj period godine ekstremno iznad normale. 

“Zbog veoma toplog vremena, u najtoplijem delu dana izbegavajte da duže vrijeme provodite na direktnom suncu, adekvatno se obucite i sa sobom obavezno nosite osvježenje”, stoji u saopštenju HMIK.