Nestabilno vrijeme u poslijednjoj nedijelji juna

Nestabilno vrijeme, sa kišom, jakim vetrom i u izolovanim mjestima sa mogućnošću grada, očekuje se da će na Kosovu potrajati i naredne nedijelje, saopštio je Hidrometeorološki zavod Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, do promjene vrijemena se očekuje zbog ciklona sa centrom oko Đenovskog zaliva koji će u nedelju utijecati na narušavanje meteoroloških prilika u dominantnom dijelu Balkanskog poluostrva i postepeno će se ovaj ciklon kretati na jugoistok od kontinenta, stvorile nestabilne meteorološke uslove.

U ponedeljak se očekuje sunčano i mjestimično oblačno, koje se tokom dana očekuje intenziviranje stvarajući mogućnost pljuskova s kišom, dok se u izolovanim mjestima očekuje grad.

Minimalne temperature kretaće se između 14-18 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju 27-33 stepena Celzijusovih. Duvaće vjetar uglavnom jugozapadnog smjera, brzinom od 1-7 m/s.

U utorak će biti sunčano i promijenljivo oblačno sa mogućnošću kiše. Minimalne temperature kretaće se između 15-18 stepeni Celzijusovih, a maksimalne dnevne od 28-30 stepeni Celzijusovih. Duvaće vjetar jugozapadnog smjera brzinom od 1-8 m/s.

I u sredu će biti sunčano vrijeme i promjenljiva oblačnost, koja će se tokom dana pojačati, stvarajući uslove za pljuskove s kišom i grmljavinom.

Minimalne temperature kretaće se između 14-17 stepeni Celzijusovih, a maksimalne dnevne od 27-30 stepeni Celzijusovih. Duvaće vjetar jugozapadnog smjera, brzinom od 1-2 m/s.

Četvrtak će karakterisati sunčano vrijeme i gusta oblačnost, koja se tokom dana očekuje sa pljuskovima s kišom i udarima groma.

Minimalne temperature kretaće se između 13-15 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju 26-29 stepeni Celzijusovih. Duvaće vjetar jugoistočnog smjera, brzinom od 1-7 m/s.

Dok se u petak očekuje sunčano i promjenljivo oblačno, uglavnom naoblačenje može se pojaviti  planinskim predijelima. Minimalne temperature kretaće se između 12-15 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju 26-30 stepeni Celzijusovih. Duvaće vjetar jugozapadnog smjera, brzinom od 1-6 m/s prenosi Koha.