Nezapamćena tragedija u Novom Pazaru: Četvoro djece se ugušilo u požaru

Četvoro dece ugušilo se jutros u požaru koji je izbio jutros oko 7 časova u Novom Pazaru. Požar je izbio u jednoj stambenoj zgradi, prenosi beogradski Blic.

Požar se dogodio jutros oko 7 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Iz MUP-a je saopšteno da su vatrogasci  odmah po dobijanju dojave, za jedan minut krenuli su na lice mjesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susjednoj prostoriji.

Oni su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 40 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena na 18 odsto tela.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

“Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mjesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi”, navodi se u saopštenju MUP-a Novog pazara.

Jedan od rođaka, rekao nam je da se majka brinula o četvoro male, i da je vjerovatno ostavila stvari na neki grejni uređaj i da je tako došlo do požara.