Njemački ambasador pozdravio brzu intervenciju KP i građana nakon napada na svještenika u Prizrenu

Ambasador Nemačke u Prištini, Jorn Rode, zahvalio se Kosovskoj policiji i građanima na brzoj reakciji nakon što je u Prizrenu napadnut svještenik Srpske Pravoslavne Crkve.

Napad se dogodio u centru grada, odnosno ispred hotela Theranda, a nakon što je, kako su naveli iz Eparhije raško-prizrenske, jedna osoba postavila zastavu OVK na autobus kojim su došli hodočasnici iz centralne Srbije, a svještenik ih dočekao i savjetovao da ne nasedaju na provokacije.

„Pomenuto lice fizički je nasrnulo na svještenika, grubo mu zavrnuvši ruku. Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobijegao sa svojim vozilom“, saopštili su iz Eparhije.

U međuvremenu je stigla potvrda da je osumnjičeni uhapšen.

Komentarišući saopštenje Eparhije-raško prizrenske koja je ujedno osudila napad na svještenika, njemački ambasador na Kosovu, Jorn Rode, se na svom Tviter nalogu zahvalio na brzoj intervenciji.

„Hvala na brzoj intervenciji građana Kosova i Kosovske policije kada je juče u Prizrenu fizički napadnut svještenik Srpske pravoslavne crkve. Ova građanska hrabrost zaslužuje aplauz!“, poručio je.