Opozicija kritikuje Kurtija u Skupštini; Haradinaj: Idi Aljbine, gdije god ti hoćeš, samo idi

Opozicija je i na jućerašnjoj sjednici skupštine kritikovala dvogodišnji rad premijera Aljbina Kurtija i njegovih ministara.

Predsjednik PDK Memlji Krasnići kazao je da je za dvije godine vlade Aljbina Kurtija Kosovo napustilo 107,000 ljudi, a kao odgovor nakon što se premijer pohvalio onim što predstavlja kao uspijehe svoje vlade.

„107,000 građana tokom prethodne godine pobijeglo je sa Kosova, ne kao turisti, već kao emigranti koji su izgubili nadu u perspektivu koju naša zemlja može da ponudi. Kosovo je depopulisano. Ova migracija najbolje govori koliko su ljudi i porodice zadovoljni vašom vladom. Recite tim porodicama, 100,000, čija su dijeca pobiujegla za vrijeme vaše vlade, kako ste dobro vladali i kako ste poboljšali njihove živote“, kazao je Krasnići.

Rad Vlade Ajbina Kurtija neuspiješnim nazvao je i poslanik Demokratskog saveza (LDK)Arben Gaši, podsjetivši ga na obećanja koje je dao tokom predizborne kampanje, kao i na probleme koji su se dešavali u prethodne dvije godine.

Lider AAK Ramuš Haradinaj takođe je kritikovao vladu, optuživši je da budžet drži kao taoca, a ono što je Kurti predstavio kao uspijehe nazvao je lažnim.

„Nekada si rekao Hašimu Tačiju sa ove govornice „Idi Hašim, idi jer ovo, ono, takva je bila stvar i otišao je Hašim. Šta je bolje na ovom tvom Kosovu, molim te. Od kada si ti došao ne vidim da je neko imao dobiti od tebe. Ne znam da je jedan profesionalac jednog sektora ima koristi. Stoga ti i ja kažem – idi Aljbine jer ništa na Kosovu ne osvjetljavaš, samo ne mogu da ti kažem idi gde su oni. Ali idi gde ti hoćeš, samo idi“, zaključio je Haradinaj.