Osmani: Cilj Kosova je da u Partnerstvu za mir prethodi učlanjenje u NATO

Predsednica Vjosa Osmani ugostila je danas delegaciju Saveznog parlamenta Kraljevine Belgije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, koju je predvodio Teo Franken.

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva, Osmani se zahvalila Belgiji na podršci i posvećenosti misiji NATO-a i partnerstvu sa Kosovom, dok je rekala da je cilj Kosova da članstvo u Partnerstvu za mir prethodi članstvu u NATO.

U tom kontekstu, predsednik Osmani je naglasio da je cilj Kosova da članstvo u Partnerstvu za mir prethodi njemu u NATO i da ovi koraci doprinose stabilnosti ne samo Kosova, već i regiona“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima predsjednice Osmani, Kosovo je posvećeno ispunjavanju svojih obaveza kao partnera u promovisanju regionalne bezbijednosti i stabilnosti.

Potpuno obavještenje:

Predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani ugostila je danas delegaciju Saveznog parlamenta Kraljevine Belgije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, koju je predvodio Teo Franken.

Predsjednica Osmani se zahvalila na podršci i posvećenosti Belgije misiji NATO-a i njenom partnerstvu sa Kosovom.

U tom kontekstu, predsjednica Osmani je istakala da je cilj Kosova da članstvo u Partnerstvu za mir prethodi njemu u NATO i da ovi koraci doprinose stabilnosti ne samo Kosova, već i regiona.