Osmani i Siljanovska – Davkova razgovarali o produbljivanju saradnje

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u četvrtak sa predsjednicom Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom-Davkovom, neposredno pre Samita zemalja Jugoistočne Evrope (SEECP).

Osmani je na Fejsbuku napisao da je čestitao Siljanovskoj – Davkovoj što je preuzela funkciju predsjednika, dodajući da su razgovarali o bilateralnim odnosima i produbljivanju saradnje.

„Uoči Samita zemalja jugoistočne Evrope (SEECP) srela sam se sa predsjednicom Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom-Davkovom. Još jednom sam čestitala predsjednici stupanje na dužnost, a razgovarali smo i o bilateralnim odnosima Kosova i Sjeverne Makedonije, kao i o produbljivanju saradnje u korist građana naše dvije zemlje“, navodi se u njenom saopštenju.

Osmani boravi u Skoplju na Samitu na kojem će se razgovarati o produbljivanju saradnje sa zemljama regiona i međunarodnim partnerima. Kancelarija Predsjedništva saopštila je da će Samit biti iskorišćen kao prilika da se garantuju mir, bezbijednost, stabilnost i ekonomski razvoj u regionu.

“Tokom svog boravka u Skoplju, predsjednica Osmani će održati i druge sastanke”, navodi se u saopštenju prenosi KOHA.Net.