Pad cijena nafte na Kosovu se nastavlja

Pad cijena nafte na Kosovu se nastavlja. Trenutno se prodaje litar dizela po cijeni po kojoj se prodavao prije četiri godine.

Danas se dizel prodaje za 1,27 centi, benzin za 1,34 centa

Predsednik Udruženja naftnih radnika Kosova Fadilj Berjani potvrdio je za list Insajderi da su trenutne cijene nafte iste kao pre 4 godine.

Berjani je saopštio da dolazi do pada cijena derivata za 0,70 centi, jer je tražio da i pumpe snize cijene.

„Ne možemo da znamo kakve su cijene narednih dana, ali cijene padaju. Dobili smo ove nagrade pre 4 godine. Imamo pad derivata za 0,70 centi. Oslobođena je nafta, sada i pumpe moraju da snize cijene“, a svi moraju da se odraze na korpu građana da budu jeftiniji“, naglasio je on.

Kako je uporedio i cijene derivata u regionu, prema njegovim riječima, Sjeverna Makedonija prednjači sa najjeftinijim cijenama.

„Pošto su cijene derivata visoke za standard građana, sada se naši građani opslužuju po jeftinijim cijenama u regionu, osim u Sjevernoj Makedoniji, ona ima niži dizel od nas jer je akciza niža. za 0,20 centi. Cijene u regionu Kosovo Dizel 1,26 €/litar Benzin 1,34 €/litar Albanija* Dizel 1,59 €/litar Benzin 1,60 €/ Srbija Dizel 1,59 €/litar Benzin 1,60 €/litar Crna Gora Dizel 1,41 €/litar Benzin 1,58 €/litar Bosna* Dizel 1,30 €/litar Benzin 1,35 €/litar Sjeverna Makedonija Dizel 1.17. €/litar Benzin 1,33 €/litar“, rekao je on.