Počela je izgradnja novog zabavišta u naselju Dardanija u Prizrenu

Danas su ministrica prosvjete, nauke, tehnologije i inovacija Arberie Nagavci, gradonačelnik opštine Prizren Šaćir Totaj, direktor DDO Ljuljeta Veselaj – Gutaj, poslanici i odbornici, položili kamen temeljac novog javnog zabavišta u naselju “Dardania” u Prizrenu.

Nagavci je rekala da su uslovi koji će tamo biti ponuđeni po standardima i da će vrlo brzo biti puštena u rad još dve zabavišta.

„Zajedno sa gradonačelnikom opštine Prizren Šaćirom Totajem, kao i sa nekoliko odbornika iz Prizrena, zajedno smo u naselju ‘Dardani’ ovde u Prizrenu, na postavljanju kamena temeljca zabavišta koje se očekuje da smjeste 140 djece u ovom naselju i investicija je od preko 723 hiljade evra i to su jaslice u 2 hiljade metara prostora“, rekao je ministrica Nagavci.

Ovo moderno zabavište imaće prostor od 2000 m2. Pored administrativnih prostora, centralnog hola, tehničkih prostora i sanitarnih čvorova, objekat će imati i 10 učionica za djecu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 743.264 evra!

Kako je saopštio LVV, riječ je o projektu koji je Pokret Samoopredeljenje – Prizren obećao za građane prizrenskog naselja Dardanija(Jaglenica), te  je ovom prilikom istaknuto da će uskoro krenuti projekti i za druga naselja.