Policija demantuje srpske medije: Građani na sjeveru nisu pritvarani i maltretirani

Policija Kosopva demantovala je srpske medije koji su prenijeli da kosovska policija na sjeveru Mitrovice privodi i maltretira građane tokom obavljanja policijskih dužnosti.

U javnom odgovoru objavljenom kasno uveče, Policija ovu informaciju naziva lažnom u cilju dezinformisanja i stvaranja nesigurnosti kod građana.

„Uvjeravamo vas da Policija Kosova, kroz obavljanje policijskih dužnosti i ovlašćenja, ima jedini cilj da spriječi i suzbije sve vrste kriminala i krijumčarenja, da održava red i javnu bezbijednost, kao i da omogući bezbijednost svim građanima bez razlike. ,

Policija je saopštila i da je službenike granične policije na kontrolnom punktu na severu u vršenju dužnosti sprečila pijana osoba.

„Prilikom obavljanja policijskih poslova na kontrolnom punktu na sjeveru Mitrovice, službenike granične policije u vršenju dužnosti spriječilo je lice koje je bilo u pijanom stanju, a koje je, po policijskoj proceduri, sprovedeno u policijsku stanicu. . Sve radnje protiv istih biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”.

Kosovska policija poziva građane da ne nasedaju na netačne informacije.

Vlada Kosova je takođe uputila ovaj poziv proteklih dana, tražeći od građana da vjeruju samo zvaničnim informacijama koje su objavile institucije.