Policija iznosi detalje o jučerašnjoj akciji u regionu Peći: Oduzeta oprema

Policija Kosova je saopštila detalje u vezi sa jučerašnjom akcijom Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i teških zločina u Klini, Peći i Istoku.

Policija je 24-časovnim izvještajem obavijestila da se u objektima u Vidanju u Klini, Goraždecu u Peći i Osojanu u Istoku nalaze različiti dokumenti koji su u suprotnosti sa zakonima Republike Kosovo, a koji imaju logo Srbije. i nelegalnih objekata.

U Osojanu objekat je zatvoren. Slučaj se istražuje kao “Falsifikovanje dokumenata”.

„-Vidanje, Klina 1999-02.02.2024. Uprava za istraživanje organizovanog kriminala i teških zločina izvršila je uviđaj u objektu u Vidanju, opština Klina, gde su tokom inspekcije pronađeni različiti dokumenti koji su u suprotnosti sa zakonima Republike Kosovo, a koji imaju logo Srbije i strukture nelegalne. Kao materijalni dokazi oduzeti su: 2 laptopa, 4 telefona, 2 marke, 1 usb, značajna količina dokumenata i inventara.

-Goraždevac, Peć 1999-02.02.2024. Uprava za istraživanje organizovanog kriminala i teških zločina izvršila je inspekcijski nadzor u objektu u Goraždecu, opština Peć, gde su tokom inspekcije pronađeni različiti dokumenti koji su u suprotnosti sa zakonima Republike Kosovo, koji imaju logotipe. Srbije i nelegalne strukture. Kao materijalni dokazi oduzeto je 5 kompjuterskih monitora, 4 štampača i fotokopir  aparata, 1 pisaća mašina, 1 televizor, 4 telefona i razna dokumenta.

– Osojane, Istog 02.02.2024. Uprava za istragu organizovanog kriminala i teških zločina izvršila je uviđaj u objektu, gde su tokom uviđaja pronađeni različiti dokumenti koji su u suprotnosti sa zakonima Republike Kosovo, koji imaju logo Srbije i nelegalne strukture. U kvalitetu materijalnih dokaza, sav inventar pronađen u objektu je oduzet i objekat je zatvoren. Povodom ovog slučaja, u svojstvu osumnjičenog je saslušan muškarac srpske nacionalnosti, koji je nakon obavljenog razgovora odlukom tužioca pušten u redovan postupak“, navodi se u izvještaju.