Policija u Dragašu intervjuiše trojicu građana, koji su spriječili KEDS da popravi dalekovod

Trojica građana, koji su pokušali da ometaju rad KEDS-a i policijskih službenika, upućeni su u policijsku stanicu u Dragašu i sa njima je obavljen razgovor.

To je zato što su ometali ekipe KEDS-a dok su ovi pokušavali da to poprave na trasi dalekovoda.

Faton Alija, direktor Regionalne policije Prizren, potvrdio je slučaj KALLKSO.com.

„KEDS je juče zatražio pomoć. Danas smo tamo asistirali, popravljena je struja. Trojica građana koji su pokušali da ometaju rad KEDS-a i policijskih službenika upućeno je u policijsku stanicu u Dragašu, sa njima se obavlja razgovor i tužilac će odlučiti šta dalje“, rekao je Alija za KALLKSO.com.

S druge strane, Viktor Bužala, portparol Kompanije za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS), rekao je za KALLKSO.com da je preko 3.000 potrošača ostalo bez struje i da čekaju da se snabdevanje vrati sutra. Ali, prema riječima Bužale, očekuje se da će to biti urađeno uz pomoć policije.

Prema njegovim riječima, kvar je otklonjen danas i očekuje se da će snabdevanje električnom energijom biti obnovljeno danas.

On je objasnio da se to dogodilo nakon što je dalekovod 10 kv u Restelici ostao bez napona, vlasnik objekta je počeo da gradi zgradu ispod trase gde prolazi linija i usled izgradnje je oštećen dalekovod.

„U cilju aktiviranja izlaza dalekovoda do Restelice, timovi KEDS-a su pokušali da izvrše prilagođavanje postojeće trase. Međutim, tokom rada ih je prekinuo građanin, koja im nije dozvolila pristup. Štaviše, sa terena se videlo da je i naručilac započeo izgradnju objekta ispod 10 kV dalekovoda, što se ne poklapa sa važećim pravilima i zakonima“, rekao je Bužala za KALLKSO.com.

„Uz pomoć Policije, nadamo se da će linija sutra biti aktivirana i energija vraćena potrošačima. KEDS će nastaviti da prosleđuje slučaj nadležnim organima“ – potvrdio je Bužala.