Poslanici Skupštine Kosova iz nevećinskih zajednica rekorderi u ćutanju

Iako dobijaju veoma visoke plate. Ali ne vole da pričaju. Ovo su izabrani poslanici Skupštine Kosova, čiji se glas rijetko ili nikako ne čuje.

Nije malo poslanika koji su prisutni na sjednicama, sa kojih i oni primaju meditacije, ali nisu zainteresovani da razgovaraju o pitanjima koja se tiču ​​građana sa kojih su ih glasali.

Na listi sa jednom izjavom iz redova poslanika iz albanskih partija predvodi poslanik Behgjet Pacoli sa samo jednom izjavom na sjednicama Skupštine, za 2022. godinu.

Ove podatke objavio je Kosovski institut za pravosuđe (IKD), “SLABO: Izvještaj o praćenju rada Skupštine Kosova za 2022. godinu”.

Poslanici koji tokom 2022. godine uopšte nisu bili aktivni na sjednicama su poslanici Srpske Liste, zatim Adem Hodža poslanik iz Goranske zajednice koji je sad bez parlamentarne grupe, Fadilj Gaši poslanik Romske zajednice bez Parlamentarne grupe, zatim iz grupe Multietnik Bekim Arifi i Samra Ilijazi bez ijedne izjave u Skupštini Kosova. Dok Bahrim Šabani ima tri izjave u Skupštini a Duda Balje ima pet izjave za godinu dana rada Skupštine Kosova prenosi portal Kosova.info