Pritvoren osumnjičeni koji je od oštećenom prijetio i uzeo 17.000 evra za slovačku vizu

Sud u Prizrenu odredio je pritvor od 30 dana H.H., zbog krivičnog dela prevara i zastrašivanje.

Prema saopštenju koje je izdao Sud u Prizrenu, H.H. je od marta do decembra 2022. godine, u cilju nezakonitog sticanja bogatstva, prevario oštećenog A.A., predstavljajući se kao slovački kontrolor viza.

Time je oštećeni A. A. doveden u nepovoljan položaj, pošto je ovaj izrazio interesovanje da svom sinu obezbijedi slovačku vizu.

Po ocijeni Suda, okrivljeni H. H. kontinuirano potražuje novac u iznosu od 17 hiljada evra na ime postupaka sređivanja vize.

„Ali oštećenom se nikada nije obezbedila viza u navedenom roku, niti se novac vraćao. S vremena na vrijeme oštećeni je okrivljenom slao novac putem bankovnih transakcija“, navodi se u saopštenju Suda.

Dalje, Sud obavještava da nakon što je A.A. nije obezbijeđena viza, došlo je do spora i 16. i 17. decembra 2022. godine okrivljeni H. H. prijetio je oštećenom.

U saopštenju se navodi da „Okrivljeni, u stanju iritacije, prijeti žrtvi A. A. slanjem glasovnih poruka sa pretećim riječima na bosanskom jeziku „masakriću“, izazivajući kod žrtve osjećaj straha, uznemirenosti i nesigurnosti“.