Prizren i Dečane pristižu Prištini u pomoć kamionima za smeće

Regionalne kompanije za otpad, “Ekoregioni” u Prizrenu i “Higjiena” u Dečanima, donijerale su kamion Regionalnoj kompaniji za otpad “Pastrimi” u Prištini da im pomogne u prikupljanju otpada.

Kako je objavljeno u saopštenju Udruženja javnih preduzeća za upravljanje otpadom (PAMKOS), u petak je potpisan ugovor o saradnji između „Ekoregiona” i „Pastrime” za privremeno korišćenje kamiona.

U saopštenju se ističe da do saradnje dolazi nakon što su dvije opštine pozitivno odgovorile na zahtijev “Pastrima” za pomoć. Prije dva dana, kako se navodi u saopštenju, “Higijena” je Prištini privremeno poklonila kamion.

Kako navode u PAMKOS-u, trenutno je teško radno stanje „Pastrimija”, s obzirom na amortizovani vozni park i nedostatak popunjenih kapaciteta za pružanje usluga sakupljanja otpada.

„Sagledavajući ovakvu situaciju, u cilju dobre saradnje između kompanija članica PAMKOS-a, iskazana je spremnost i spremnost kompanija za upravljanje otpadom da pomognu Komunalnom preduzeću ’Pastrimi’, da prevaziđu situaciju i izazove u pružanju usluga upravljanja otpadom, I sakupe smeće u grada Prištine!“, navodi se u saopštenju PAMKOS-a.

Građani Prištine su poslijednjih nedijelja svuda suočeni sa smećem zbog nevolja „Pastrimija”, koji zbog dugova nije mogao da isporuči smeće na deponiju. “Pastrimi” trenutno ima vršioca dužnosti generalnog direktora nakon što je Upravni odbor razriješio Burima Keljmendija nakon što je utvrđeno da “ciljevi povećanja kapitala” i “loše upravljanje” nisu postignuti prenosi koha.net.