Proljeće u Oktobru

Hidrometerološki zavod Kosova (HMZK) saopštio je da će se slična meteorološka situacija nastaviti i tokom ponedeljka. Minimalne temperature kretaće se između 4-6 stepeni Celzijusovih, a maksimalne dnevne od 22-26 stepeni Celzijusovih.

I u utorak će biti slično vreme, osim što se predviđa niska do srednja oblačnost. Minimalne temperature kretaće se između 5-7 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju 21-24 stepena Celzijusovih.

U sredu će biti sunčano i promenljivo oblačno. U minimalnim vrednostima temperature primećuju se blagi porasti, dok se u maksimalnim primećuje pad od 1-3 stepena Celzijusa. Minimalne temperature će se kretati između 5-8 stepeni Celzijusa. Dok se očekuje da će se maksimalna dnevna kretati između 19-22 stepena Celzijusa,

U četvrtak se očekuje uglavnom slično vreme, a ne očekuju se značajnije promene u glavnim parametrima. Minimalne između 5-7 stepeni Celzijusovih, dok se dnevne maksimalne očekuju između 19-22 stepena Celzijusova.

U petak se takođe očekuje pretežno mirno vreme, uz poneku nisku do srednju oblačnost, ali se ne očekuju značajne promjene ekstremnih temperaturnih vrijednosti, već će biti konstantne sa četvrtkom. Što se tiče parametra vjetra, on će zadržati pravac sjeveroistoka, a ponekad i jugoistoka, slab do srednji.