Radoičić pušten, izrečena mu mjera zabrane odlaska na Kosovo

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno uslijed opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Istovremeno, prema okrivljenom M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno zabranjeno mu je da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosovo.

Naloženo mu je i da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadliježnoj policijskoj stanici.

Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Protiv navedenog riješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema riješenja.

Potpredsjednik Srpske liste u ostavci, Milan Radoičić, priveden je juče od strane Uprave kriminalističke policije i njemu je određeno zadržavanje od 48 časova.

On je javno priznao da je učestvovao u organizaciji grupe koja je u Banjskoj na sjeveru Kosova učestvovala u oružanom sukobu sa Kosovskom policijom, prilikom kog je ubijen jedan pripadnik KP albanske nacionalnosti i troje Srba, a ranjeno i uhapšeno više osoba.

Radoičić je u petak bio u MUP-u da da izjavu u svojstvu građanina prenosi beogradski Danas.