Rama: Ostajem da se nadam da ćemo danas popodne imati potvrdu o sastanku sa Kurtom

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da ostaje nada da će nakon otklanjanja zabrinutosti koju je javno izrazio premijer Kosova Aljbina Kurtija za građane koji nisu u mogućnosti da imaju koristi od 13 sporazuma, doći do potvrde sastanak sa Aljbinom Kurtijem danas u popodnevnim časovima.

Rama je na svom Fejsbuk nalogu objavio da je jutros svih 13 sporazuma sa sastanka dvije vlade koje je potpisala Albanija dostavljeno Ministarstvu spoljnih poslova Kosova, prenosi Klan Kosova.

„Poslije nekog vremena u Skoplje da započnemo dvodnevnu posjetu glavnim gradovima Zapadnog Balkana. Svih 13 sporazuma sa sastanka dvije vlade koje smo potpisali jutros je dostavljeno Ministarstvu spoljnih poslova Kosova. Sa protivpotpisom kosovske strane, oni odmah stupaju na snagu. Ostajem u nadi da ćemo nakon otklanjanja zabrinutosti koju je javno izrazio KM Kurti za građane koji su spriječeni da imaju koristi od 13 sporazuma, imati i potvrdu sastanka sa Kurtijem danas popodne”, napisao je Rama.

Dok su sastanci sa predsjednicom Vjosom Osmani i predsjednikom Skupštine Glaukom Konjufcom potvrđeni, sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem još uvek nije poznat.