Reakcija iz opštine Prizren za petoricu funkcionera uhapšenih zbog zloupotrebe službenog položaja

Opština Prizren je saopštenjem na svom zvaničnom sajtu reagovala na hapšenje petorice zvaničnika osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja.

Poštovani građani,

Zloupotreba dužnosti i hapšenje opštinskih službenika je događaj koji osuđujemo i koji stojimo uz agencije za sprovođenje zakona da razjasne takve slučajeve, jer smo se obavezali da će postojati nulta tolerancija za dijela zlostavljanja.

Sud u Prizrenu odredio je  pritvor do 30 dana za pet službenika Opštine Prizren, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, koji su u projektu izgradnje kuća za beskućnike oštetili budžet za preko 13 hiljada evra.

Događaj se desio prošle godine, 2021. godine, i ostaje individualna odgovornost svakog opštinskog zvaničnika.

Naša vlast ne snosi odgovornost za nezakonite radnje nadliježnih, ali ostajemo odgovorni da takve radnje zaustavimo i podignemo kontrolu za odgovornost opštinskih funkcionera prema građanima.

Ovim činom narušen je i ugled Opštine Prizren, a na tragu realizacije egzistencijalnih projekata za građane. Osuđujemo svaki nezakonit čin koji nanosi štetu građanima, sa posebnim akcentom na socijalne slučajeve, koji su prioritet aktuelne vlasti i koji će se pedantno rješavati