Rečane: Zavšen tradicionalni turnir u malom fudbalu, pobijednik ekipa Mušnikova

Ekipa iz Mušnikova pobijednik  tradicionalnog turnira u malom fudbalu  Rečane 2022

U Petak poslije podne odigrana je finalna utakmica tradicionalnog turnira u malom fudbalu između ekipe Rekord Servis iz Prizrena i ekipe Mušnikova iz Mušnikova.

Pobijednička ekipa: Mušnikovo

Na ovom tradicionalnom turniru, igralo se 20 dana, bilo je prijavljenih 24 ekipa, odigrano je 52 utakmice a postignuto je 242 gola. Na finalnoj utakmici između ekipa Rekord Servis i Mušnikova , konačan rezultat je bio 2 prema 1 za ekipu Mušnikova, tako  da je ekipa iz Župe osvojila prvo mjesto.  Treće mjesto je pripalo još jednoj ekipi iz Župe, ekipi Grnčara koja je bila favorit ovog turnira.

Incidenata nije bilo, najinteresantnije utakmice tokom ovog takmičenja, su bile one kad se sastaju ekipe iz Župe, odnosno ekipe susednih sela, ali do sukoba ili intervenicije policije nije dolazilo. Publika je tada interesantna na tribinama pa se navija bučnije uz tupane, naravno dolazi se do konačnog rezultata I pobeđuje ekipa koja je bolja. Situacija postaje napeta kada je tesan rezultat sa golom razlike, tada publika reaguje na svoje igrače upućuju im savete kako da dođu do boljeg rezultata, obezbeđenje na stadionu je spremno da reaguje na svaki pokušaj da ne dođe do nekih incidenata.Na kraju se ipak bez obzira na bućno navijanje sve dobro završi, bolji pobeđuje, igrači se  sportki pozdrave a publika I navijači odlaze svojim selima, gde se kasije po kafanama prepričavaju utisci sa utakmica.

Tako se uglavnom završavaju tradicionalni turniri u Rečanima, sa puno energije među organizatorima, razdraganom publikom gde su najčešće mještani koji  dolaze na odmore u svome rodnom kraju, pa se tada i neki sretnu a nisu se vidijeli godinama. Sve je to tako tradicionalno još od 1970. Godine, kada je organizovan prvi turnir u malom fudbalu u ovom regionu okoline Prizrena, odnosno centralnom selu Župe.