Rečane:Tradicionalni turnir u malom fudbalu koji se održava od 1970. godine otvoren je 12 Jula.

Pola vijeka i godinu više je prošlo od kako se ovaj turnir održava i među mještanima Rečana ovo je najatraktivniji trenutak svake godine.

Damir Bahtijarević

U razgovoru sa Damirom Bahtijarevićem koji je lider organizacije Tradicionalnog turnira u malom fudbalu i tek doputovao iz Sarajeva,dobili smo detaljnije informacije od gospodina Bahtijarevića koji je za naš radio  rekao: ” Što se tiče turnira na samom početku mi iz organizacije smo prezadoviljni odzivom publike, na naš turnir su se prijavile 24 ekipe iz regiona Župe i Prizrena. Izvršili smo izvlačenje te smo rasporedili ekipe u 6 grupa, nakon grupne faze 16 najboljih ekipa prolazi dalje i igrat će knockout fazu. Osminu finala, četvrtfinale, polufinale i finale.”

Raspored ekipa po grupama

”Za ova dva dana odigrano je ukupno 6 utakmica. Prve utakmice počinju svakog dana u 17 sati, druga je u 18 sati, a treća utakmica u 19 sati. Obično turnir traje oko mjesec dana. Za najbolje plasirane ekipe izdvojili smo i novčane nagrede tako da će za prvo mjesto 700€, drugoplasirana 300€ i trećeplasirana 100€. Osim toga tri najbolje ekipe će dobiti medalje. Nagradit ćemo i najboljeg igrača, strijelca turnira, najboljeg golmana i fair play ekipu.” zaključio je na kraju Bahtijarević.