Redžepi: Nacionalni interesi jači od partijskih!

Danas je putem statusa na FB profilu zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi obavjestila javnost o usaglašavanju stavova nakon sastanka sa predsjednikom Vakat Koalicije Rasimom Demirijem i predsjednicom SDU-a Dudom Balje, koji su se odazvali na poziv zamjenice premijera Redžepi za političke aktere iz Bošnjačke zajednice. A povodom: proslave Dana Bošnjaka, Decentralizacije, Bošnjačkog kulturnog centra BKC Prizren i ostalih značajnih tema za Bošnjake i došli do zajedničkog zaključka.

Prema objavi zamjenice premijera Redžepi postignut je dogovor oko zajedničke proslave dana Bošnjaka i svečanog otvaranja Boanskog Kulturnog Centra – BKC Prizren. A kao rezultat pometnje koja je u poslednjim danima uznemirila najveću nevećinsku zajednicu u ovom gradu neodgovornim postupcima direktora opštinskog direktorijata kulture Adem Morine i neuspelog pokušaja da utiče na izmjenu originalne ideje Bošnjačkog Kulturnog Centra na štetu Bošnjačke zajednice u Multietnički centar. Što je nakon adekvatne rekacije Redžepi ali i aktera civlinog društva, i medija ovog multietničkog grada osujetilo ideju lokalne samouprave Prizrena i ista nije uspjela.

Status povodom održanog sastanaka Redžepi prenosimo u cijelosti bez izmena:

Poštovani Bošnjaci, po prvi put zajednički nastup svih nas oko proslave Dana Bošnjaka i funkcionisanje Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu.

Nacionalni interesi jači od partijskih!

Sretno nam bilo svima nama!